WIE ZIJN WE

SYMPHONIC SENIORS BLIJVEN JONG

Symphonic Seniors is een amateurorkest in de regio Den Haag met ruim 35 muzikanten. Het symphonieorkest bestaat uit strijkers (viool, altviool, cello en contrabas), hout- en koperblazers. De gemiddelde leeftijd van de orkestleden is 65 jaar is. Het orkest richt zich op jongere ouderen die graag samen muziek maken. Dit enthousiaste orkest verwelkomt nieuwe deelnemers en vooral (alt-) violisten. Een hoornspeler en een fagottist zijn ook welkom.

Symphonic Seniors is in 2014 ontstaan uit een initiatief van het Residentie Orkest.Het R.O. wilde senioren met liefde voor muziek uit nodigen om het instrument uit hun jeugd weer op te pakken. en bood de kans te gaan spelen op het instrument dat ze altijd al hadden willen bespelen. De deelnemers kregen les en leerden met elkaar in orkestverband samen te spelen. Het doel is gelet op de belangstelling en bezetting uitstekend geslaagd. Helaas heeft het R.O. zich in 2017 om financiële redenen als begeleider teruggetrokken. De deelnemers waren echter zo enthousiast dat zij op eigen kracht zijn doorgegaan om zich onder professionele begeleiding te ontwikkelen. Het orkest heeft een eigen dirigent aangetrokken en de musici repeteren om de week op maandagmiddag.

De repetities vinden plaats in de Adventkerk, Robijnhorst 197 in Den Haag. Deze locatie is goed bereikbaar met O.V en parkeren is gratis.

De leden van het orkest volgen op individuele basis muziekles om zich te bekwamen op hun instrument en doen (soms) mee aan uitvoeringen en concerten amateurmusici.Ieder jaargeeft het orkest een openbaar concert.

En natuurlijk is er veel aandacht voor de sociale contacten.

Het is algemeen bekend dat activiteiten als zelf muziek maken door een instrument te bespelen de geest jong houdt. Zoals uit de foto's blijkt(klik HIER), beleven de deelnemers van het orkest veel plezier met elkaar en met hun spel. Het Symphonic Seniors orkest staat open voor nieuwe deelnemers. Gelet op de samenstelling van het orkest, kan aan uw instrument juist wel of geen behoefte zijnop dit moment.